IBKI herstart tachograaf- en apk-examens

Om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM heeft de toetsinstantie een eigen protocol opgesteld. Per examen worden bijvoorbeeld minder kandidaten toegelaten. Door de komende maanden extra examenmogelijkheden aan te bieden, verwacht het exameninstituut de achterstand te kunnen inlopen.

Bevoegdheid

IBKI besloot naar aanleiding van het kabinetsbeleid om haar examens vanaf 16 maart stil te leggen. De vandaag bekendgemaakte voorlopige planning is om eind juni weer voor zware voertuigen (APK-1) te gaan examineren. De examens voor tachograaf-technici zullen als vanouds plaatsvinden in Nieuwegein en op de locaties van de opleiders zelf. Deze examens herstarten waarschijnlijk vanaf medio juni.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 365 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *