Zeventien Renaults voor Bolk Transport

“Met deze trucks kunnen we meer doen met minder vervoersbewegingen”, vertelt Bert van der Veen, bedrijfsleider van Bolk Transport. De voertuigen zijn uitgerust met Euro 6 Step D-motoren, die zowel zuinig als milieuvriendelijk zijn. De bakwagens zijn voorzien van de automatische versnellingsbak Optitronic. : Voor optimale veiligheid hebben we de trucks uitgerust met een camerasysteem voor de dode hoek, werkverlichting rondom en een achteruitrijsignaal.”

Koel-vriesopbouw

Het GVW van de trucks is 18 ton en de koel-vriesopbouw is voorzien van een scheidingswand. “Daardoor kunnen we met één voertuig zowel vries- als versproducten en drank bezorgen. In de twee compartimenten kunnen we de temperatuur afzonderlijk regelen. Dat heeft diverse voordelen. De klant krijgt maar één truck voor de deur om hem te bevoorraden in plaats van twee of drie. Daarmee brengen we ook het aantal vervoersbewegingen terug, wat beter is voor het milieu.”

Bijzonder transport

Bolk Transport uit Almelo werkt al jaren samen met de Hengelose vestiging van Renault Trucks-dealer Nijwa Groep. “We spreken dezelfde taal en weten precies wat we aan elkaar hebben.”  Bolk Transport is als logistiek dienstverlener actief in onder meer bijzonder transport, logistiek en distributie. Het bedrijf verzorgde tientallen jaren de horecadistributie voor Heineken in Oost-Nederland. Een paar jaar geleden zijn die logistieke activiteiten overgenomen door Sligro.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 365 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *