Uber test zelfrijdende truck

Daarbij vond daadwerkelijk een vervoersklus plaats, in de vorm van vijfhonderd blikjes Budweiser. Het bier kwam na circa twee uur rijden veilig aan, via een traject onder politiebegeleiding, dat op de snelweg autonoom verliep. In de stad kroop een echte chauffeur aan het stuur, die tijdens de tocht in de slaapcabine verbleef.

Met de rit wilde de Amerikaanse aanbieder van taxivervoer demonstreren dat de technologie voor trucktoepassing van autonoom rijden voorhanden is. Gezien het feit dat zwaar vervoer zich grotendeels voltrekt op (makkelijk navigeerbare) snelwegen – en minder in stedelijk gebied – zou autonoom rijden wel eens eerder in de transporttak werkelijkheid kunnen worden dan in het personenvervoer. Mocht 24/7 transport inderdaad technische realiteit worden, dan ontstaat voor de branche een potentieel fikse kostenreductie. Overigens is voor de initiatiefnemers van de proefrit de eerste winst al binnen: naar verluidt ontving Otto 470 dollar voor de verplaatsing van de bierblikjes.

[responsive-video identifier=”Qb0Kzb3haK8″]

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 365 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *