TLN: “Boetes dubbelbemand opgelost”

Dat betekent dat wanneer de tweede bestuurder beschikbaar is om te rijden en naast de bestuurder van voertuig zit terwijl hij niet de bestuurder helpt het voertuig te besturen, hij 45 minuten van die beschikbaarheidstijd als pauze kan worden beschouwd. Het betekent dat alle opgelegde boetes moeten worden teruggedraaid. 

TLN adviseert de brief van het Franse ministerie met richtsnoer 2 in het Frans mee te geven aan de chauffeurs voor het geval de instructie bij de handhaver nog niet bekend is. Mochten er dan onverhoopt toch nog problemen ontstaan, neem dan onmiddellijk contact op met TLN. TLN zegt alle leden te bedanken die door het ter beschikking stellen van de boete- en rijtijdengegevens hebben bijgedragen aan de onderbouwing van dit dossier.

Diegenen die al een boete (borgsom) hebben betaald voor het ontbreken van de pauzes (overschrijding continue rijtijd) terwijl er dubbelbemand werd gereden, kunnen te zijner tijd de betaalde borgsom weer terugvragen, wanneer blijkt dat deze onterecht werd opgelegd. De boete wordt niet automatisch gerestitueerd en de procedure kan per rechtbank verschillen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Van Tim de Jong zijn er nog 2633 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Tim de Jong

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *