Nieuwe top 3 gebruikte transportvoertuigen NL

Om te komen tot een top-3 zijn het zoekgedrag, de bekeken advertenties en contactopnames met verkopers op het platform geanalyseerd. Momenteel worden op de online marktplaats bijna dertigduizend gebruikte transportvoertuigen aangeboden, van vrachtwagens en kleine bestelwagens tot autobussen. Afgelopen jaar stond Mercedes-Benz met de Sprinter bovenaan, gevolgd door de Ford Transit en Iveco Daily.

Zware machines

Ook dit jaar is het merk met de ster toonaangevend, maar de zware machines blijken het meest gevraagd. Het bij Nederlanders meest gewilde transportvoertuig op het platform is de Actros (toegestaan totaalgewicht 18 tot 41 ton). In 2019 eindigde dit model nog als vierde. Op de tweede plaats staat de MB Atego (6,5 – 18 ton), inmiddels ook verkrijgbaar met hybride aandrijving. De Scania R-serie (184 tot 537 kW) bekleedt de derde plek bij Tradus.com.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 365 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *