Drie opleggers Van Eck voor KLG Europe

“KLG Europe en Yamaha kennen elkaar al een aantal jaren. De relatie begon met het transport van marketingmateriaal naar dealers in Europa. Van het een kwam het ander en nu zijn we de vaste logistieke partner van de marketingafdeling van Yamaha”, aldus Erik Loijen, ceo van KLG Europe.

The Tour

Hoe gaat het verkoopproces zich ontwikkelen? Yamaha heeft 3500 dealers in Europa die sterk op de verkoop waren gericht. Natuurlijk is verkoop essentieel voor elke organisatie, maar de manier waarop klanten kopen is sterk veranderd en zal ook het komende jaar veranderen. Daarom heeft Yamaha het klanttraject opnieuw gedefinieerd, waarbij de fysieke showroom is omgevormd tot een verkooplocatie gecombineerd met een volledig digitale en online ervaring.

Een belangrijk gevolg van deze nieuwe benadering is dat Yamaha in de showrooms veel minder producten toont dan een paar jaar geleden, maar dat die producten daardoor wel hun eigen thematische omgeving hebben gekregen. Maar wat doe je als je een motor in een bepaalde kleur wilt zien of een proefrit wilt maken met een van Yamaha’s raceproducten? Om in deze volkomen begrijpelijke behoefte te voorzien, hebben Yamaha en KLG Europe het concept “The Tour” ontwikkeld: een aantal trucks dat door heel Europa dealers, evenementen en circuits bezoekt waar klanten onze producten kunnen bekijken en uitproberen. Daarvoor worden Van Eck-opleggers gebruikt, een essentiële factor in het succes. Dankzij het dubbeldeksprincipe kan Yamaha alle producten op het bovendek en al het promotiemateriaal, zoals vlaggen, spandoeken, tenten en meubilair op het benedendek vervoeren. Bijkomend voordeel is dat de oplegger de eigen huisstijl kan meekrijgen en een geweldige blikvanger wordt.

KLG Europe

Yamaha heeft met diverse aanbieders van logistieke diensten testritten gemaakt. “KLG Europe stak met kop en schouders boven de rest uit”, stelt Wim Vermeulen, die over marketing en evenementen gaat bij Yamaha Motor Europe. “Als Europese marketingafdeling hebben wij te maken met zeer uiteenlopende behoeften. Van het vervoeren van een eenvoudig pakketje naar een dealer in Frankrijk tot het verzorgen van een race-evenement op een circuit in Portugal, het komt allemaal voorbij. Als je bij een showroom midden in Parijs een volledige trailer moet uitladen, is op tijd komen cruciaal, want als je te laat bent, zit iedereen op je te wachten. Dat geldt ook voor alle tours die we tegenwoordig doen: vanwege Covid-19 worden die nog belangrijker, omdat andere shows zijn afgelast. Het is makkelijk om voor elke aparte taak een bedrijf met de beste prijs te vinden, maar het was nog een hele opgave om een bedrijf te vinden dat alle verschillende taken goed uitvoert tegen een redelijke prijs. Uiteindelijk kon alleen KLG ons precies bieden wat we nodig hebben. Voor KLG, dat geen enkele ervaring met dubbeldeksopleggers had, was het een hele stap om dit samen met ons te doen, maar ze zijn nooit bang geweest om samen nieuwe concepten te ontwikkelen en die uit te voeren.”

Meedenken

Tot voor kort werkte Yamaha met op maat gemaakte raceopleggers, maar was op zoek naar een speciale oplegger die een relatief groot aantal motorfietsen of waverunners kan vervoeren en tevens goed wendbaar is.

“In grote lijnen geldt voor Van Eck hetzelfde als voor KLG Europe”, aldus Vermeulen. “Ze denken met ons mee. Ze zijn pioniers qua innovatie in vele systemen en van nature proactief. Daarom hebben we bij Van Eck drie opleggers op maat besteld, in dubbeldeksuitvoering. Die zijn het meest efficiënt voor onze werkzaamheden vanwege hun laadvermogen; bovendien hebben ze de perfecte uitstraling die bij Yamaha past. Het unieke bevestigingssysteem garandeert dat onze motorfietsen en waverunners veilig worden getransporteerd.”

Vermeulen is onder de indruk van de flexibiliteit bij Van Eck. “Er stond een uitdagende deadline in het contract, waardoor zij slechts zes weken hadden om de klus te klaren; die deadline was essentieel, want de opleggers moesten direct naar Tenerife. Maar Van Eck leverde op de afgesproken datum en tijd. Die jongens van Van Eck stonden te stralen bij de aflevering: dat is de instelling waar wij en KLG van houden.”

Groei

KLG Europe regelt de logistiek van alle projecten van de marketingafdeling van Yamaha. KLG Europe is een snelgroeiende multinational in de logistiek, met diverse vestigingen in Europa en een uitgebreid Europees distributienetwerk. Er werken ongeveer 1100 mensen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Van Tim de Jong zijn er nog 2633 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Tim de Jong

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *