Bosch verkleint belang in Nikola

Een van de ondersteunende aandeelhouders van de Amerikaanse start-up in elektrische trucks Bosch, verkleint zijn aandeel in het nieuwe bedrijf. Nikola heeft het sinds enige tijd moeilijk, omdat twijfel is ontstaan over het waarheidsgehalte van eerdere beloften.

Daardoor heeft General Motrors een intensieve deelname in Nikola aanzienlijk teruggebracht. Maar General Motors gaat wel brandstofcellen leveren aan Nikola in de VS. Dit was juist de techniek die Nikola eerder zou betrekken van Bosch. Het ziet er naar uit, dat Bosch wel brandstofceltechniek gaat leveren aan Iveco in Ulm, waar ook elektrische trucks gebouwd gaan worden. Een fabriekshal in Ulm wordt daartoe in gereedheid gebracht. Bosch is ook aan boord bij Nikola vanwege de ontwikkeling van autonome techniek voor de nieuwe generatie vrachtwagens die Nikola en diens partner Iveco voor ogen hebben.

Voorlopig heeft Bosch zijn aandeel in Nikola teruggebracht van 6,4 naar 4,9 procent.  Intussen is een eerste prototype (foto) verscheept naar de VS, dat in Ulm is gebouwd. Opvallend hieraan zijn het drie-assige chassis en de lange wielbasis.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Van Tim de Jong zijn er nog 2633 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Tim de Jong

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *