ABN Amro optimistisch over transport en logistiek

ABN Amro verwacht dat de sector in 2021 opkrabbelt na een terugval van 4,5 procent dit jaar. In 2021 zal die terugval nog niet helemaal worden goedgemaakt, maar wel voor een groot deel. De bank verwacht dat in 2022 het herstel doorzet en dat de sector dan weer gaat groeien. Met name vanaf het tweede kwartaal van 2021 treedt gestaag herstel op, verwacht de bank. Dankzij deze opleving blijft er voor veel ondernemers onderaan de streep meer over.

Naar verwachting herstelt de industrie en trekt de wereldhandel verder aan. Vooral de zee- en kustvaart, de luchtvracht en het spoor profiteren daarvan, aldus ABN Amro.

Uitzonderlijk

De bank stelt dat ook het jaar 2021 uitzonderlijk zal zijn. Redenen zijn de Brexit en het feit dat de coronacrisis aan het begin van het nieuwe jaar nog zeker niet voorbij zal zijn. Als derde reden voert ABN Amro aan dat de sector aan de slag moet met de distributie van coronavaccins. De bank wijst erop dat dit een operatie is die grote precisie vereist van de betrokken bedrijven.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Van Tim de Jong zijn er nog 2633 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Tim de Jong

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *